IZVOR ORGANSKOG KALCIJA;LJUSKA KOKOŠJEG JAJETA
Ljuska kokošjeg jajeta jedna je od najvažnijih substanci koje imamo na zemlji. Ona nikako ne pripada u kantu za smeće. Od kuhanog jajeta trebali bismo ljuske sakupljati, sušiti i mljeti u starom mlincu za kavu ili u mužaru stucati u finu zrnatu masu. Ako sami pečete kruh, bilo bi dobro, na kilogram brašna umiješati jednu ravnu čajnu žlicu ljuske od jaja. Ovaj će kruh imati osobito dobro djelovanje na proces izmjene tvari. Svaki put kad kuhamo čaj možemo dodati po jednu ljusku. Ona je idealan izvor organskog kalcija.
Isto tako može se dodati u smjesu zemlje za uzgoj biljaka ili dodati u kompostnu hrpu. Pokazalo se, tijekom dugogodišnjeg rada, da tamo gdje su se u sjetvene brazde dodavale usitnjene ljuske kokošjeg jajeta, procesi s kalcijem su tako djelovali da biljke više nisu nakupljale radioaktivne tvari.
Nema komentara:
Objavi komentar
Zanima me vaše mišljenje...