ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

MED I CIMET

Med je sladak gust sok koji pčele medarice rade od nektara koji skupljaju na cvjetovima ili slatkim izlučevinama (medene rose) nekih kukaca. Med je i najsavršeniji proizvod prirode, u njemu se nalaze gotovo svi sastojci koji grade ljudski organizam.
Nektar koji pčele skupljaju iz cvijeća glavni je izvor ugljikohidrata koje pčele pretvaraju u lako probavljivi slador – glukozu i fruktozu, koji je glavni sastojak meda.
Zreli med ne sadrži više od 15% vode, a pčele ga u saću pokrivaju voštanim poklopcima i tako čuvaju od upijanja vlage i kvarenja. U medu se nalaze minerali, aminokiseline, visoko vrijedne organske kiseline kao što su mravlja, jabučna, limunska, octena, jantarna kiselina, pigmenti, razni derivati klorofila, vosak, inulin te elementi kompleksa vitamina B.
Tajnu proizvodnje pravog prirodnog pčelinjeg meda pčele nose u svom tijelu i organima za probavu koji taj proizvod pretvaraju u lijek gotovo nezamjenjiv u ljudskoj prehrani.
Nema na svijetu pčele koja proizvodi loš med, loš med rezultat je industrijskog punjenja meda ili lošeg nesavjesnog i needuciranog pčelara.
Ljekovitost meda odavno je poznata a u kombinaciji sa raznim biljem blagotvorno djeluje na zdravlje. Mješavina koja se smatra pravom "bombom zdravlja", je med s cimetom, biljkom poznatom po antiseptičkim i antibakterijskim svojstvima. Cimet je jedan od najstarijih začina, od minerala izvrstan je izvor mangana, željeza, kalcija, bakra i cinka a od vitamina je izvor vitamina C i K, te piridoksina (B6) i riboflavina (B2).
Medicinska istraživanja pokazala su da kombinacija meda i cimeta ublažava tegobe u slučaju bolesti srca, infekcije mokraćnih kanala, loše probave i prehlade, a sprječava i liječi akne i bubuljice.
Med i cimet čiste probavni trakt od parazita i bakterija koji usporavaju probavu i uzrokuju nagomilavanje toksina u organizmu. Redovna upotreba meda i cimeta povećava životnu energiju, ali i daje osjećaj zadovoljstva i spokoja.
Probudite se iz zimskog sna i učinite nešto zdravo, prirodno i jednostavno za svoj organizam i tijelo!

Med i cimet

Prehlade:

oni koji pate od uobičajenih ili ozbiljnih prehlada trebaju uzeti 3 dana po jednu jušnu žlicu mlakog meda sa ¼ čajne žličice cimetovog praha dnevno
ovaj proces će izlječiti većinu kroničnih kašljeva, prehlada te iščistiti sinuse
Imunološki sustav:

dnevna upotreba meda i cimetovog praha jača imunološki sustav i štiti tijelo od bakterija i napada virusa
znanstvenici su pronašli da med sadrži različite vitamine i željezo u velikim količinama
konstanta upotreba meda jača bijela krvna zrnca u borbi sa bakterijama i virusnim bolestima
Kolesterol:

ako se pacijentu koji ima povišeni kolesterol daju dvije jušne žlice meda i tri čajne žličice cimetovo praha pomiješane sa 4,5 dl čaja, smanjit će razinu kolesterola u krvi za 10% u roku 2 sata
ako se uzme 3 puta dnevno liječi se bilo koje kronično povišenje kolesterola
Rak:

istraživanje u Japanu i Australiji otkrilo je da se uspješno liječi uznapredovali rak stomaka i kostiju
pacijenti koji boluju od ovih oblika raka trebaju dnevno uzimati jednu jušnu žlicu meda sa jednom čajnom žličicom cimetovog praha 3 puta dnevno u toku jednom mjeseca
Gubitak kose:

oni koji pate od gubitka kose ili ćelavosti mogu primjeniti masu od vrućeg maslinovog ulja, jedne jušne žlice meda i jedne žlice cimetovog praha prije kupanja i držati otprilike 15 minuta a nakon toga oprati kosu
vrlo je efikasno ako se drži čak i 5 minuta
Mršavljenje:

svako jutro pola sata prije doručka, natašte i navečer prije spavanja popiti mješavinu od jednakih dijelova meda i cimetovog praha koji su umiješani i prokuhanih u jednoj čaši vode
ovom terapijom ne dozvoljavamo masnoćama da se formiraju i akumuliraju u našem tijelu

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanima me vaše mišljenje...