ponedjeljak, 6. kolovoza 2012.

VRATIMO SJAJ SVOJOJ KOSI

Ljeti nas mnogo toga može iznenaditi pa i naša kosa. Jednog jutra se probudimo i primjetimo da je naša kosa izgubila sjaj, postala rijetka, tanka i beživotna. I njoj je ponestalo vitamina i minerala kao i nama. Nedostatak istih odražava se i na našoj koži i na kosi. Zato je najvažnije u prehranu uvesti što više svježeg voća i povrća kako bi našoj koži i kosi što prije vratili živost i sjaj.

Znamo da zdravlje dolazi iznutra a kako bi kosi pomogli da se što prije oporavi napravimo domaći pakung od namirnica koje imamo u kući. Evo sastava za jedan od brojnih koji će nahraniti našu kosu:

1 žumanjak (po mogućnosti od domaćih jaja)
1 čajna žličica maslinovog ulja
1 čajna žličica meda
1/4 svježeg kvasca
par kapi limunova soka (jedna kavena žličica)
kukuruznog brašna toliko da da se dobije smjesa koja se može lako nanjeti na kosu a da se ne cijedi po obrazu
U umućeni žumanjak dodati sve sastojke osim brašna i dobro promješati, a zatim dodati brašna po potrebi. Smjesu utrljati po kosi  i preko staviti vrećicu. Pakung slobodno možete ostaviti da djeluje 1 sat pa i dulje ako imate vremena. Kosu zatim oprati i dobro isprati. Prije pranja kose pripremite si 1 l tople vode u koju ste dodali 1 žlicu jabučnog octa i to neka vam bude zadnja voda za ispiranje.

Postupak se može ponavljati jednom tjedno, a već nakon prvog puta vidjet će se da kosa poprima zdraviji izgled. Da bi dodatno potaknuli cirkulaciju i obogatili pakung u smjesu se može dodati nekoliko kapi eteričnog ulja ružmarina ili lavande.

Kosa je jedan od detalja koji se među prvima vidi na nama. Nemojmo dozvoliti da i sami ne možemo uživati u njoj.

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanima me vaše mišljenje...