četvrtak, 6. prosinca 2012.

PČELINJA KOŠNICA ZDRAVLJA

Vjerujem da su se mnogi od vas baš kao i ja,s medom susretali kao djeca i da vam je mama davala med ili ra dila čajeve i mlijeko s medom kada vas je zaboljelo grlo,uhvatila viroza ili kada ste jako kašljali,i mama je bila u pravu;med se nikada ne bi trebao stavljati u vrući napitak,osim..."osim u slučaju" MEDENOG SIRUPA koji se pije kod svih virusnih infekcija,uključijući i GRIPU,prema kojemu se med mora-prokuhati.Prokuhavanjem meda doista se gube korisna svojstva i prestaje u potpunosti aktivnost enzima,ali se pojačavaju oksidacijska svojstva,a takav med inaktivira viruse.Ovaj če pripravak biti još djelotvorniji ako mu dodate cvijet bazge(Sambucus nigra)koji se povezuje s prehladom,gripom i ostalim dišnim infekcijama zbog  imunostimulacije,olakšavanja kašlja i iskašljavanja te poticanja znojenja.                           Recept za pripremu MEDENOG SIRUPA:U 1 litru proključale vode dodati      kilogram meda i pustite da provrije minutu-dvije.U ohlađenu tekućinu se doda 1 litra limunova soka,a sirup se se pije u dozi od 0,5 do 2 dcl dnevno.Na spomenutu količinu ide 6-8 velikih žlica osušenog cvijeta bazge koja se ubaci u več prokuhanu mješavinu meda i vode prije nego što skinete s vatre. Ostavite da odstoji desetak minuta,procjedite,pustite da se ohladi i tek tada dodajte limunov sok. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanima me vaše mišljenje...