utorak, 24. travnja 2012.

VITAMIN K -za krv i kosti

https://plus.google.com/113518831387638884971
Vitamin K čuva čvrstoču naših kostiju te je zadužen za zgrušavanje krvi.Prosječnom čovjeku teško je zamisliti da mali list salate predstavlja tako moćnu osnovu za čvrstu koštanu strukturu naših tjela.Ao mislite da su kostima potrebni samo minerali poput kalcija i magnezija,VARATE SE.Vitamin K ,koji je sadržan u listovima salate,spada u najvažnije čimbenike za stvaranje zdrave koštane osnove i ima posebno značenje za nakupljanje kalcija u kostima,kao i vitamina D  koji je također aktivan pri razmjeni tvari u kostima,i on je topljiv u mastima.Vitamin K poznat je kao koagulacijski (od tuda i ono K u nazivu),odnosno antihermoragićni vitamin jer ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi.Jedan od najčešćih uzroka manjka vitamina K u organizmu je nesposobnost jetre za sekreciju žuči u gastrointestinalni sustav ,jer kod nedostatka žuči nema adekvatne digestije i apsorpcije masti.Zato se taj vitamin daje injekcijom svim pacjentima s bolesnom jetrom ili začepljenim žučnim kanalima prij kirurške intervencije.Taj vitamin zadužen je za zgrušavanje krvi.Ako ste se ozljedili uravnotežen sustav neurotransmitera pobrinut če se dac se krv spoji sa proteinomi tako zatvori ranu.Zbog toga se za novorođenčad preporuća preventivno uzimanje vitamina K koji će ih štititi od iznenadnih krvarenja.Ovaj vitamin je i spas za žene koje imaju preobilna kvarenja tijekom mjesečnice.U prehranu uvrstite namirnice bogate ovim vitaminom,kao što su;kiseli kupus,brokula,peršin,prokulica,zelena salata,špinat,kopriva,rajčica,grašak,soja, mrkva,krompir,biljna ulja,riblja ulja,mlijeko,sir i alge.Imajte na umu;što je povrće zelenije to je bogatije vitaminom K.                                                                                 ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Namjena ovog bloga je edukacija pružanja pomoći prvenstveno oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, njihovim prijateljima, zdravstvenim djelatnicima te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koje će biti razumljive, korisne i pouzdane, kako bi ga se izvijestilo konvencionalnim i alternativnim metodama prevencije i liječenja raka i ostalih bolesti.
Nadam se kako će Vam ovaj blog omogućiti poboljšanje vašeg zdravstvenog stanja, a uz to bolje razumijevanje, određivanje i biranje odgovarajuće terapije.
Kako je većina metoda navedenih na ovom blogu alternativna po definiciji, tako niti većina njih nije ispitana i/ili odobrena ni od jedne državne ili regulatorne agencije.
Nacionalni, državni i lokalni zakoni se razlikuju u uporabi i primjeni opisanih tretmana. Prema tomu, ovaj blog ne bi trebao biti zamjena liječničkim savjetima, tretmanima i terapijama ili nekih drugih licenciranih zdravstvenih djelatnika.
Naročito su upozorene trudnice da konzultiraju svoje liječnike prije korištenja bilo koje od navedenih terapija.
Vaše zdravlje je važno. Mudro koristile ovaj blog. Raspravite mogućnosti opisanih alternativnih tretmana s vašim liječnikom. I na kraju, Vi kao posjetitelj ovoga bloga, morate preuzeti punu odgovornost za svoje zdravlje i način uporabe ovoga bloga. Zbog navedenog izričito odbacujem odgovornost za bilo koji nepovoljni efekt koji bi bio uzrokovan korištenjem informacija sadržanih na ovom blogu.peut
Nova Gradiška/Hrvatska ,2012 god.ALTERNATIVNA SAVJETNICA,dipl.Aromaterapeut,Holistica,Reflesolog,dipl.Maserka -aroma-masaže,sportske-masaže,limfne drenaže.

.                                                                                              

Nema komentara:

Objavi komentar

Zanima me vaše mišljenje...