utorak, 17. travnja 2012.

REUMATOIDNI ARTRITIS

Reumatoidni artritis je kronična upalna bolest vezivnog tkiva zglobova. Reumatoidni artritis spada u autoimune bolesti gdje imunološki sustav greškom napada vlastitu sinovijsku ovojnicu zgloba. Također može uzrokovati upalu tkiva oko zgloba. Bolesnici sa autoimunom bolesti imaju antitijela u krvi koja su usmjerena na vlastito tkivo.

Proces počima u sinovoji, membrani koja omotava zglob, tvoreći zaštitnu vrećicu. Ova vrećica je ispunjena tekućinom za podmazivanje zglobova koju zovemo sinovijalnom tekućinom. Osim zaštite zglobova ova tekućina snabdjeva hranjivim tvarima i kisikom hrskavicu i glatko tkivo koje oblaže krajeve kostiju.

Hrskavica je građena od kolagena koji podupire zglobove. Kod reumatoidnog artritisa stalni upalni procesi zahvaćaju sinoviju (membranu), postupno razaraju kolagen, čime se smanjuje prostor u zglobu, te na kraju razara i samu kost.
SIMPTOMI

Jutarnja ukočenost koja traje najmanje pola sata, umor, groznica, gubitak težine su početni znaci reumatoidnog artritisa (sliče gripi). Otečenost i bol u zglobovima traju najmanje dva mjeseca prije nego se dijagnosticira reumatoidni artritis.

Reumatoidni artritis se najčešće javlja u zaglavcima i zglobovima prstiju, često zahvaća i zglobove koljena i gležnjeve. Bol je često simetrična. U 20% slučajeva reumatoidnog artritisa se upale krajnje arterije uzrokujući potkožne čvoriće veličine graška u blizini laktova. Budući da je reumatoidni artritis sistemska bolest, njegova upala može utjecati i na ostale dijelove tijela (suhoća usta i očiju, pleuritis, perikarditis, anemije, povećana slezena, vaskulitis...)




LIJEČENJE

A. Klasična medicina

Klasična medicina nije uspjela rješiti uzroke bolesti pa se je ograničila na liječenje simptoma bolesti (simptomatsko liječenje). Za uklanjanje bola, upale i usporavanje progresije bolesti upotrebljavaju se:
  • nesteroidni protuupalni lijekovi (NSAIL)
  • antireumatici polaganog djelovanja
  • kortikosteroidi - protiv upala i supresije imuniteta
  • imunosupresivi i blokatori faktora tumorske nekroze (TNF)
  • biološki lijekovi (biologikali) - koji su dosta uspješni sa malo nuspojava ali su vrlo skupi (10.000 € po terapiji)
O razornim posljedicama ovih lijekova nećemo govoriti ovom prigodom.
B. Prirodni način liječenja reumatoidnog artritisa biljkom GAVEZ

Ovu tešku autoimunu bolest treba napasti sa moćnim gavezom. Rezultati su ohrabrujući. Gospođa A.D. (45 godina) je bolovala 15 godina od RA. Liječena je klasičnim načinom - Medrol (poznati kortiko-steroid) te je na kraju hodala uz pomoć štaka, sa poteškoćama sa šećerom i očima. Pokušala je gavezom iako je bila vrlo skeptična. Kombinirala je kremu i tinkturu od gaveza sa kurkumom. Bolovi su nepovratno nestali, otok se smanjio, mirno je spavala. Poslije 40 dana odbacila je štake.

C. Prirodni način liječenja reumatoidnog artritisa sa preparatom "MAJ-FEN"

"Maj-fen" predstavlja sjajno sredstvo za liječenje reumatoidnog artritisa što potvrđuju brojna istraživanja u svijetu, te je sigurno sada najbolji prirodni preparat na području autoimunih bolesti. Nuspojave nisu zabilježene.

Kako djeluje "Maj-fen"?!
  1. Maj-fen harmonizira imunološki sustav dovodeći u ravnotežu B-limfocite, T-limfocite i T-supresore. Želimo istaći da preparat aktivira inertne T-supresore (kontrolori imunog odgovora) tako da suzbijaju ili potpuno zaustavljaju proizvodnju antitijela koja bi kasnije napala sinovijalnu membranu zgloba. Također potiču mehanizme provodljivosti staničnih membrana. Povećavaju funkciju timusa, slezene i drugih organa. Povećava se broj leukocita a smanjuje se sedimentacija eritrocita.
  2. Maj-fen štiti membrane stanica. Membrane stanica su najvažniji faktor u obrani svake stanice. Povećava se aktivnost enzima glutatoin peroksidaze koji nedozvoljava oksidaciju lipida koji su glavni gradidbeni element membrane. Ukoliko bi se dogodila oksidacija lipida (masnoća) u membrani, u stanicu bi prodrla voda, ioni natrija i kalcija, došlo bi do bubrenja stanice i uništavanja organela, promjenila bi se struktura bjelančevina i DNK (mutacija gena). NAvedeni enzim uništava i izbacuje slobodne radikale, obnavljajući hiperokside lipida u sastavu membrane.
  3. Glutatoin. Maj-fen sadrži povećanu količinu prirodnog glutatoina. Glutatoin je prirodni protein koji štiti baš svaku stanicu, tkiva i organe od toksičnosti slobodnih radikala. To je univerzalni prečistač stanica koji uklanja hidrogen peroksid iz eritrocita, čisti od pesticida, herbicida, soli teških metala (živa, olovo, nikal, kadmij). Glutatoin neutralizira formaldehid , poznati stanični otrov, koji se nalazi u namještaju i parketu. Čisti produkte plijesni, duhanskog dima i špiritusa. Glutatoina ima najviše u jetri i bubrezima sa zadatkom čišćenja istih organa. Glutatoin je odlično sredstvo za obnavljanje krvi (anemija), regulira protuupalne medijatore te spriječava oksidacijski stres.
  4. Maj fen sadrži povećanu količinu cinka kojeg tijelo lako usvaja. Nastanak reumatoidnog artritisa uzročno je posljedica nedostatka cinka u organizmu ili ga organizam slabije usvaja.

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Namjena ovog bloga je edukacija pružanja pomoći prvenstveno oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, njihovim prijateljima, zdravstvenim djelatnicima te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koje će biti razumljive, korisne i pouzdane, kako bi ga se izvijestilo konvencionalnim i alternativnim metodama prevencije i liječenja raka i ostalih bolesti.
Nadam se kako će Vam ovaj blog omogućiti poboljšanje vašeg zdravstvenog stanja, a uz to bolje razumijevanje, određivanje i biranje odgovarajuće terapije.
Kako je većina metoda navedenih na ovom blogu alternativna po definiciji, tako niti većina njih nije ispitana i/ili odobrena ni od jedne državne ili regulatorne agencije.
Nacionalni, državni i lokalni zakoni se razlikuju u uporabi i primjeni opisanih tretmana. Prema tomu, ovaj blog ne bi trebao biti zamjena liječničkim savjetima, tretmanima i terapijama ili nekih drugih licenciranih zdravstvenih djelatnika.
Naročito su upozorene trudnice da konzultiraju svoje liječnike prije korištenja bilo koje od navedenih terapija.
Vaše zdravlje je važno. Mudro koristile ovaj blog. Raspravite mogućnosti opisanih alternativnih tretmana s vašim liječnikom. I na kraju, Vi kao posjetitelj ovoga bloga, morate preuzeti punu odgovornost za svoje zdravlje i način uporabe ovoga bloga. Zbog navedenog izričito odbacujem odgovornost za bilo koji nepovoljni efekt koji bi bio uzrokovan korištenjem informacija sadržanih na ovom blogu.peut
Nova Gradiška/Hrvatska ,2012 god.ALTERNATIVNA SAVJETNICA,dipl.Aromaterapeut,Holistica,Reflesolog,dipl.Maserka -aroma-masaže,sportske-masaže,limfne drenaže.

https://plus.google.com/113518831387638884971

1 komentar:

  1. Zanima me da li je eterično ulje čajevca agresivno za kožu oboljelu od atopičnog dermatitisa?

    OdgovoriIzbriši

Zanima me vaše mišljenje...