srijeda, 18. travnja 2012.

ČUKLJEVI -divlje meso

Čukljevi (Hallux Valgus)
Najbolji primjer snažnog djelovanja gaveza je kod čukljeva. Klasična medicina ima jedino rješenje u operaciji (uspješnost 20%). Čukalj je inače deformacija palca stopala. Zglob palca postaje isturen, deformira se ne samo zglob nego i vezivni elementi (tetive). Dolazi do deformacije i ostalih prstiju. Čukalj je čvoruga u korijenu palca. Jedino biljka gavez je u stanju dovesti ovu deformaciju u normalno stanje.


Reumatoidni artritis
Ovu tešku autoimunu bolest treba napasti sa moćnim gavezom. Rezultati su ohrabrujući. Gospođa A.D. (45 godina) je bolovala 15 godina od RA. Liječena je klasičnim načinom - Medrol (poznati kortiko-steroid) te je na kraju hodala uz pomoć štaka, sa poteškoćama sa šećerom i očima. Pokušala je gavezom iako je bila vrlo skeptična. Kombinirala je kremu i tinkturu od gaveza sa kurkumom. Bolovi su nepovratno nestali, otok se smanjio, mirno je spavala. Poslije 40 dana odbacila je štake.

Psorijaza, ekcemi, dermatitis, lišajevi, akne
Kod psorijaze dobri rezultati se pokazuju već nakon 10 dana.

Ostala uspješna djelovanja gaveza: proširene vene, hemeroidi, burzitis i tendinitis, karpal sindrom, polenski osip (alergije), bore, zatezanje kože, dekubitus, izrasline na tijelu, ozljede mišića, ubodi insekata, opekline, ispucale pete...

Bolovi, upale, kortikosteroidi

Bol je signal da nešto nije u redu sa tijelom. Uzroci su različiti od reumatoidnog artritisa do ozljeda i karcinoma. Kada tijelo doživi bol,
nervni impuls putuje do bolnog mjesta uz leđnu moždinu do mozga kada se stvara bol u našoj svijesti. Tijelo doživi bol obično kao posljedica upale. Klasična medicina je rješavala upale kortikosteroidima (Medrol) koji su imali strašne posljedice u vidu dijabetesa, osteoporoze, slabljenje vida o poteškoća sa bubrezima.
Može li nas gavez "skinuti sa kortikosteroida"??? Vjerujemo u njegovu moć, u snagu prirode iz nizine.              ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI
Namjena ovog bloga je edukacija pružanja pomoći prvenstveno oboljelima od malignih bolesti, obiteljima oboljelih, njihovim prijateljima, zdravstvenim djelatnicima te svima ostalima kako bi dobili točne informacije koje će biti razumljive, korisne i pouzdane, kako bi ga se izvijestilo konvencionalnim i alternativnim metodama prevencije i liječenja raka i ostalih bolesti.
Nadam se kako će Vam ovaj blog omogućiti poboljšanje vašeg zdravstvenog stanja, a uz to bolje razumijevanje, određivanje i biranje odgovarajuće terapije.
Kako je većina metoda navedenih na ovom blogu alternativna po definiciji, tako niti većina njih nije ispitana i/ili odobrena ni od jedne državne ili regulatorne agencije.
Nacionalni, državni i lokalni zakoni se razlikuju u uporabi i primjeni opisanih tretmana. Prema tomu, ovaj blog ne bi trebao biti zamjena liječničkim savjetima, tretmanima i terapijama ili nekih drugih licenciranih zdravstvenih djelatnika.
Naročito su upozorene trudnice da konzultiraju svoje liječnike prije korištenja bilo koje od navedenih terapija.
Vaše zdravlje je važno. Mudro koristile ovaj blog. Raspravite mogućnosti opisanih alternativnih tretmana s vašim liječnikom. I na kraju, Vi kao posjetitelj ovoga bloga, morate preuzeti punu odgovornost za svoje zdravlje i način uporabe ovoga bloga. Zbog navedenog izričito odbacujem odgovornost za bilo koji nepovoljni efekt koji bi bio uzrokovan korištenjem informacija sadržanih na ovom blogu.peut
Nova Gradiška/Hrvatska ,2012 god.ALTERNATIVNA SAVJETNICA,dipl.Aromaterapeut,Holistica,Reflesolog,dipl.Maserka -aroma-masaže,sportske-masaže,limfne drenaže. 
https://plus.google.com/113518831387638884971